Олександр Данилюк Екссекретар РНБО України

Про мої статки

Довгий час я жив і працював у Великій Британії.

Довгий час я жив і працював у Великій Британії. Це не секрет. Зокрема, понад 3 роки був генеральним директором інвестиційної компанії Rurik Investment Group. У кінці 2010 року я переїхав до України, написавши заяву про складання повноважень керівника компанії і продаж відповідної частки в ній. Із того часу я не займався справами компанії і не отримав від неї жодного доходу. Власне, сама компанія відтоді не вела бізнес-активності, а розпочала реструктуризацію з метою оптимізації витрат. На той час я вже працював в Україні та не брав участі в реструктуризації. Із часу звільнення дохід від діяльності компанії ні в якій формі не отримував.

Що стосується CEE Investment & Advisory LLP, то там я є не директором, а партнером. Доходи від партнерства — 11 152 фунти — вказані в моїй декларації за 2015 рік. Хочу зауважити, що це не є доходи від підприємницької діяльності. Це гроші, отримані від реструктуризації Rurik Investment Group, якою займалася CEE Investment & Advisory LLP. Я не брав участі в цих процесах, а отримував пасивний дохід як партнер.

Уся моя бізнес-діяльність у Великій Британії здійснювалася прозоро, у строгій відповідності до законодавства цієї країни. Компанії, не були ошфорними, а зареєстрованими у Великій Британії. Усі податки (а вони там досить високі) сплачувалися у повному обсязі.

Ця історія — найкраще свідчення того, що в Україні є сильні інститути громадянського суспільства, які контролюють владу і вказують їй на найменші погрішності. Я дякую тим, хто звернув увагу на ці невідповідності. Мені прикро, що так сталося. Я повинен був бути уважнішим. Мені також шкода, що ці дані інтерпретуються зараз у контексті моєї кандидатури на посаду Міністра фінансів. Тут зрозуміло, що рішення — за Парламентом. Я також вдячний людям, які підтримують мене і моє бачення реформ у країні і які знають, що я нічого навмисно не приховую.

P.S. В додатках - заява про звільнення з директора компанії та договір продажу акцій:

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: