Дмитро Видрін Політолог, радник Президента

Список опозиції – це політичний секонд-хенд

Кандидати від опозиції є, а коментувати нема чого. Що коментувати «секонд-хенд»? Коментувати потрібно високу моду. Якби там були нові обличчя, нові стратегії або, навіть, якась нова тактика…

Мене здивувало лише те, що нема здивування. Функція політиків – дивувати людей. Якщо політик може здивувати виборців чи експерта, то він має шанс на непоганий успіх. А якщо не може, то великих шансів в нього не буде. Сьогодні нас ніхто не здивував.

Тим більше не можна говорити про якесь оновлення. Оновлення – це коли приходять вчені, фахові юристи, чи експерти з величезним досвідом. А коли у списку люди, які вже пробули в Парламенті роки, то про яке оновлення можна казати?

Невдоволені місцем в списку тепер будуть шукати щастя в мажоритарному сегменті. Так що, тільки в мажоритарці буде якась інтрига. З точки зору простих людей, пересічних виборців, - це добре. У них з’явилась можливість, вперше за останні 8 років, знайти і обрати людину, яка більш-менш відповідає уявленню про гідність, про інтелект, про розум. Такі люди вже з’явились в мажоритарці. І, мені здається, інтрига буде пов’язана тільки з ними.

Людям нарешті треба думати не про те, що краще для опозиції чи влади, а що краще для них самих, для українців, для виборців.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: