Андрій Ковальов Релігієзнавець

Слуги лукавого. Про що бреше Гундяєв

Онуфрій, Гундяєв та Новинський
фото з відкритих джерел

Гундяєв чудово був поінформований про початок повномаштабної агресії РФ про України

Хто бреше?

Бачили нову статю «Три найголовніші дні лютого…»? Цікава! Рекомендую!

Найбільше мені в око впала розповідь про дзвінок протодиякона РПЦ Вадима Новінського, колишнього народного депутата України до свого предстоятеля московського патріарха Кіріла (Гундяєва).

Цитую:

«У своєму будинку під Києвом від вибухів прокинувся депутат Вадим Новинський. Він набрав митрополита Київського Онуфрія, а після нього московського патріарха Кирила.

«Святейший, началась война!» – сказав схвильований депутат.

«Не может быть», – не повірив патріарх Кирил.

«Ну как не может, если у меня окна дрожат от взрывов», – наполягав Новинський. Патріарх обіцяв з'ясувати, хоча все і так було очевидним»

Патріарх Кіріл (Гундяєв) постійний член колегії Міністерства оборони Російської Федерації. Я переконаний, що Гундяєв чудово був поінформований про початок повномаштабної агресії РФ про України. Впевнений, що Гундяєв передавав цю інформацію, якщо не Онуфрію (Березовському), то бодай своїй довіреній особі – Антонію (Паканич), ну а Паканич – це ліпший друг Новінського.

З цього кілька припущень і сценарії:

Перше. Припустимо, що Новінський дійсно не знав про підготовку агресії і після вибухів від ракетних обстрілів і роботи ПВО прокинувся і зателефонував Кірілу, який йому просто збрехав. Тоді питання – яка ж це церква, коли твій предстоятель бреше і лжесвідчить? Це пряме порушення канонів?

У варіант про те, що Кіріл нічого не знав – я не вірю!

Друге. Гундяєв знав, Новінський знав, Паканич знав, Березовський знав і мали виконувати якусь гібридну задачу намальовану у Кремлі, а тепер після поразки російських військ під Києвом Новинський намагається такими коментарями відвести підозру про участь верхівки РПЦ в Україні у підготовці повномаштабної агресії Росії проти України. А головне врятувати останню надію Путіна – структуру РПЦ в Україні від відповідальності.

Тоді бреше вже клірик у дияконському сані!

Словом, яка тут може бути мова про Православну Церкву, про канони, коли або патріарх, або диякон бреше? І найголовніше, що їхня брехня призводить до значно більшого зла – вбиства і смертей десятків тисяч невинних людей! І я вже не говорю про загибель самих адептів московського патріархату в Україні і знищення сотень святинь…

Лукаві слуги лукавого! Отче наш, не введи нас у спокусу, але визволи від лукавого.

Читайте також: Олігарх Новинський розказав, як патріарх Кирило відреагував на перші бомбардування Києва
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: