Віктор Балога Народний депутат України

Таджики віддали землі Китаю. Чи реальний такий сценарій в Україні?

Якщо інформація, яка з’явилася в ЗМІ стосовно передачі Таджикистаном своєї землі іншій державі за борги, правдива, то це означає, що ми на порозі нової епохи територіального переділу.

Якщо інформація, яка з’явилася в ЗМІ стосовно передачі Таджикистаном своєї землі іншій державі за борги, правдива, то це означає, що ми на порозі нової епохи територіального переділу.

У 1997 році ми мали прецедент, коли тодішній прем’єр-міністр України Лазаренко підписав з Черномирдіним аналогічну угоду - про передачу кримських земель для ЧФ РФ на 20 років. За газові борги. І ця угода діє по сьогодні, її ніхто не скасовував. Офіційна українська влада практично не має доступу до цих земель - пригадайте ситуацію з маяками.

Сюди ж можна додати Харківські угоди, які дають право Чорноморському флотові знаходитися в Криму стільки, скільки буде потрібно Москві.

А сьогодні за газові борги Росія намагається отримати контроль над нашою ГТС. Завтра, знаючи, що наша влада має талант нарощувати борги, можуть віддати наші землі, які й так сотнями тисяч гектарів де-факто належать іноземним і офшорним компаніям.

Чи реальний такий сценарій в Україні? Ми звичайно не Таджикистан, у нас майже немає незаселених територій і наша земля точно має вищу вартість.

Тому потрібно прикласти всіх зусиль, щоб не допустити такого сценарію в нашій державі. І поки в Партії регіонів немає Конституційної більшості у ВР, у них нічого не вийде. А наявність, чи відсутність у влади 300 голосів для подібних рішень - це питання відповідальності кожного депутата перед своїми виборцями.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: