Богдан Яременко Народний депутат України

Мені подобається, як греки ведуть переговори

Після єхидства на адресу Греції мушу таки визнати - мені подобається, як греки ведуть переговори.

Після єхидства на адресу Греції мушу таки визнати - мені подобається, як греки ведуть переговори.

Звичайно, від нереформованої економіки та наслідків соціального популізму в масштабах цілої держави впродовж цілого покоління нікуди не подінешся. І дипломатія не порятує від цього, як би не упирався. Це для нас має бути уроком - якщо навіть країна ЄС, яка зневажає реформи, може опинитися на межі вильоту з єврозони з нецілком зрозумілими подальшими перспективами, то що очікує на нас?

Але дипломатія для того і існує, щоб виборювати найкращі умови в найгірших ситуаціях. І грецька дипломатія цим займається. Коли мова йде про інтереси твоєї країни, то зовсім не гріх і поплакатися, і поскиглити, і прикинутися дурнем, і прибрехати, і шантажувати. Усе заради поставленої мети.

Ось тут мені подобається Яресько, яка може спокійно заявити - дефолт, так дефолт, вибиваючи з кредиторів максимум. І зовсім не подобається Порошенко з МЗС, які істерично кричать про безальтернативність мінських угод, виграючи час не стільки для зміцнення обороноздатності, скільки для конституційної реформи під диктовку росіян.

Важко уявити греків в ролі таких невдах.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: