Біометрика для росіян: Порошенко осідлав безпрограшну тему

Візовий режим super light з Росією є!

Порошенко увів у дію рішення РНБО про обов'язкову біометрику для росіян.

З чим Петра Олексійовича можна привітати. Він без пластики, зміни зачісок, оголення -- достроково виграв гонку за найуспішніший старт політичного сезону)

Отже, умовна Аня Курбатова, пропагандистка забороненого Пєрвого канала, яка працювала в Україні без акредитації, на свій страх і ризик. І, яку за її фантазійними розповідями, ледве не розіп'яло СБУ в трусиках - із 1 січня 2018 приїзжатиме до Києва з біометричним паспортом.

Перед цим умовна Курбатова має подати заявку на відвідування України. На кордоні їй зроблять помітку: куди преться і де мешкатиме.

В пункті призначення Аня має зареєструватися в адмінцентрі біля дому - їх уряд має створити протягом 3 місяців.

Без усього цього умовну туристку завернуть додому до комфортної Москоу-сіті ще на прикордонному пункті.

Дискусія про бодай якийсь візовий режим з РФ тривала більше року, тому ухвалення стратегічних рішень не може не радувати. Нех*й шастать і нехай щастить! Багаторічна практика «мижебратья» і дозволи лазить росіянам, де попало, відсутність реального міждержавного кордону - показали свої плачевні наслідки у якості віджатого Криму та третини Донбасу, перетвореного або в гетто, або в поле бою.

Минулої весни, коли питання віз з Росією вперше винесли на дискусіі в парламент, було багато розмов популістів, в тому числі і з БПП, про 2,5 мільйона українських заробітчат в РФ. Так от після цього рішення варто готуватися, що Кремль придумає якісь свої дзеркальні заходи конкретно для українців. Хз, що придумають: здавати кров, робити флюорографія, носити чіп на нозі чи нашивки з кропом. Але, яка нафіг різниця?

Події лише останнього тижня: двояка історія з Грибом, Курбатова, антиетнічні сценарії спільних білорусько-російських навчань мають відрізати ножем будь-які сантименти до Росіі. Це фінікійський Молох, який не може існувати без кривавих жертвопринесень.

Як людина, що собаку зжерла на піарних штуках, я розумію нащо Порошенко підписав це рішення саме зараз. Щоби найближчі конкуренти за президентським рейтингом здавались позерами і клоунами. Щоби осідлати безпрограшну і затребувану тему. Щоби фішки інших політичних сил до Погоджувальноі Ради здавались картонними декораціями.

Однак я ставлю плюс за стратегічне рішення, що відсікає ще одну пуповину, яка з'єднувала нас із русским миром. Від тих ілюзій, які принесли на цю неспокійну землю, яка магнітом притягує танки і гармати іще одну війну. Тяжку війну. Нерівну війну. Підступну і без правил. Без поняття офіцерської честі і неписаних правил поважати людські життя і права -- на фронті, в полоні, в цивільних районах, у небі з пасажирськими літаками.

Мало виграти цю війну. Мало почепити український прапор десь на шахті в Ровеньках. Дуже мало - пустити умовно українські канали з «туалетними експертами бортниками» на територію ОРДЛО. Мало сказати, що #кримнаш, коли там уже народилося нове покоління гібридних людей без поняття Батьківщини і родини.

Головна ціль цих історичних випробувань - відірватись від Росії, від штучних зв'язків між «братськими народами». Полюби себе, захисти і убезпеч - програма максимум.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: