Чому народний депутат Мураєв має вибачитися перед політв'язнем Сенцовим

Мураєв має вибачити перед Сенцовим і його родиною за наклеп

Треба тиснути заради вибачень за брехню на кістках

Чого Сенцова уперше за чотири роки після ув’язнення почали так масовано поливати лайном запоребрики і їх ротики Мураєва на території України?

1. За травень-червень тема #FreeSentsov набула нового сенсу. Сенцов голодує заради звільнення списку64. У низці міст світу відбуваються акції на захист Сенцова, країни долучаються до заклику звільнити Сенцова. Навіть підсліпкувата організація Амнесті Інтернешенел уперше за чотири роки робить однозначну заяву «звільніть Сенцова». Все це трапилось у дуже незручний момент, напередодні старту Мундіалю в Росії. А Росії, звісно, непотрібні незручні теми. Тому із шухляди дістали сценарій про терориста і підривника.

2. Путін на своїй прямій телефонній лінії дав чітке розуміння настільки тема із #FreeSentsov неприємна особисто йому. Так, за версією Путіна Вишинського в Україні затримали «за осуществление его журналистской функции», а Сенцов був затриманий за «подготовку теракта, подготовку взрыва». Я уже бачу як розповзаються варіації цієі тези по низці зливних бачків і ротиків лжеекспертів.

3. Путіну і його Мураєвській команді не потрібен живий і вільний Сенцов. Мертвий Сенцов швидше замовкне і не чинитиме іміджевих проблем. Труп Сенцова можна легко повісити на ту ж українську владу, яка не врятувала, залишила, змирилась із тим, що «Сенцов підривник і терорист».

4. Глядачу пропонують взяти участь у модернізованій інквізиції. Раніше красивих жінок топили, і якщо жінка випливала — значить, відьма. Тонула — невинна. Те саме зараз робить ньюзван, 112 і Страна юа із Сенцовим.

5. Якщо два тижні тому СБУ поливали брудом за маніпуляції, то у професійності і чесності ФСБ просять не сумніватися, підсовують маніпуляції фактами із Афанасьєвим. Я нагадаю, як Афанасьєв підписав байку про Сенцова: «Вдягали протигаз на голову зі шлангом, відкручували нижній клапан і бризкали туди балончиком – починалося блювотиння, ти починав захлинатися в цьому, бо ти в масці. Коли захлинаєшся, маску знімають, дають понюхати нашатир – і все повторюють. 

Продовжилося тим, що під'єднували електричні дроти до статевих органів – і били струмом. Якщо удушення ще можна було витримати, це вже був інший біль. ТАК змушували ставити підписи на документах».

6. МУРАЄВ МАЄ ВИБАЧИТИСЬ ПЕРЕД СЕНЦОВИМ І ЙОГО РОДИНОЮ ЗА НАКЛЕП. Без жонглювання Савченко і виправдання політичної діяльності. Там нема опозиційної політичної діяльності. Конкретно в епізоді із Сенцовим є свідоме підігравання Кремлю і його небажанню випускати Сенцова попри тиск Макрона,попри заяви Канади, попри підтримку колеги кінематографістами. Путіну зле, що тема #FreeSentsov перестала бути під контролем попри те, що Сенцова навмисно запроторили на Якутію. Путіну неприємно, що про Сенцова знову говорять по усьому світу. І тому вмикаються г*мномети і брудні ротики. 

Тому давайте підтримаємо Сенцова ще й так #МураєвВибачсяПередСенцом #МураєвБрехло Треба тиснути заради вибачень за брехню на костях.

І головне. Всі акції на захист Сенцова і Ко пішли знизу: від правозахисників, кінематографістів, музикантів, театралів, адекватних журналістів. Це теж проблема для Мураєва і Ко, бо критичній масі адекватів телекислота ще не виіла мозок.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: