Найкращі союзники України - армія, економіка і грамотна інформаційна політика

Пізньої осені загострюються психічні хвороби і політичні хотєлки

Не встигли приглушити заяви угорських йоббіків, озвались Дуда і Ващиковський. Глава МЗС фекнув в музеї на Лонцького. Президент Дуда прямо просить Гройсмана і Порошенка звільнити керівника інститут національної пам’яті В‘ятровича.

У сеймі уже вирішили всі суто польські питання (з абортами відіграли минулого року), тому займуться законопроектом «про заборону пропагування бандеризму». Оскільки ігрища з минулим і перемоги на історичному фронті — запорука збереження міністерських посад і депутатських крісел.

Ми пройшли нещодавно угорські істерики про новий закон про освіту, як ніж у серце. Погрози все блокувати і ставити підніжку скрізь і усьому.

Тому продовження історичного вою з Польщі лише бісить.

Сьогодні нам скажуть замінити міністрів, (починаючи з обов'язкового звільнення В. Вятровича) завтра — маніпулюючи нашими прагненнями в НАТО і ЄС і санкціями проти РФ — засудити Волинську різню і оголосити ОУН-УПА злочинними організаціями, а Бандеру - Гітлером.
Після завтра сейму запропонують терміново ухвалити закон про реституцію починаючи з першого поділу Речі Посполитої. Сюди ж підключаться йоббіки, румуни — і кожен перед виборами у власні парламенти розігруватиме українську історичну карту.

Є пару можливих моментів.

На нас почали тиснути з усіх сторін. В нас нема союзників. Та ж сама Польща у минулому була агресором, загарбала частину українських/німецьких земель, насильно виселяла народи із їх історичних земель — і сучасною монолітністю напряму зобов’язана другій світовій та НКВД. Щоб ми жили в хороших стосунках, польським керівникам просто не треба вмикати дурника перед виборам і не нагліти. Нашим керівникам — не сидіти мовчки і грамотно відбивати оцей триндець на пустому місці на всіх фронтах.

Дуда вказує Гройсману і Порошенку, як своїм прибиральницям, бо відчуває українську слабкість. Ми не можемо сказати у відповідь аби сусіди прибрали з польської політики осіб з антиукраїнськими поглядами. Із провінції на заробітки в Польщу виїздять тисячі громадян. І часто це базові фахівці: вчителі, медики, яким легше заробити грошей на птахофабриці, в крамниці чи на будівництві, аніж жити за копійки удома.

Наші кращі союзники, аби ніхто не робив на нас вибори і не відточував виборчі і воєнні технології: армія, життєздатна економіка і грамотна інформаційна політика. Без цього кожного тижня нами маніпулюватимуть усі: від Путіна до останнього польського шовініста, який уявлення про Україну черпав із скандального фільму «Волинь», де українці то спалювали живцем польських немовлят. То виколювали очі жертвам-полякам.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: