Митрополит Київський і всієї України Епіфаній Предстоятель православної церкви України

День студента. Чому для українців це свято особливе

Сучасні студенти та школярі змушені навчатись у непростих умовах
фото: Unicef

Від Революції на граніті й до Революції Гідності – українські студенти щоразу ставали провідною силою українських рухів

Зазвичай суспільство сприймає День студента як свято молодості, енергії та певного роду відпочинку. Та зараз для українців кожна дата в календарі, святкова чи не святкова – це день сили, день спротиву, день боротьби проти агресора. І наш, український День студента так само стає Днем сили українського студентства – студентства, яке завжди опиняється на вістрі української історії.

1990-і. 2000-і. 2010-і. Від Революції на граніті й до Революції Гідності – українські студенти щоразу ставали провідною силою українських рухів на захист свободи та незалежності.

Тисячі молодих людей зараз, під час війни, продовжують своє навчання, здобувають знання, які в майбутньому зможуть використати на благо України. Вони слухають лекції онлайн з укриттів, «відвідують» семінари через Zoom, готують доповіді при світлі свічок. Багатьом довелося стати до лав захисників України.

Українські студенти та студентки! Вітаю вас із вашим святом і бажаю зберегти вашу силу, енергію та прагнення свободи попри всі труднощі, через які зараз доводиться проходити. З Божою допомогою буде здобута перемога – і тоді ви, користуючись засвоєними знаннями й накопиченим досвідом, зможете прийняти естафету із захисту та розбудови України. Покладаю на вас великі надії та сподіваюся, що ви станете гідними спадкоємцями попередніх студентських поколінь – завдяки яким Україна стала тією сильною, незламною та згуртованою країною, якою ми її сьогодні знаємо.

Зі святом!

Читайте також: Студенти і мобілізація. Чому хлопців висаджують на кордоні?
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: