Ірина Геращенко Народна депутатка України

Україна як ніколи близька до створення єдиної помісної церкви

Петро Порошенко і Вселенський Патріарх Варфоломій І

«Мова йде про історичну подію для України, омріяну поколіннями українців, про єдину церкву»

В моїй стрічці з‘явилося багато експертів з релігійної тематики, всі, хто є знавцями в одноденному закінченні війни, одномоментному звільненні заручників, встановленню прапору над мавзолеєм вже завтра, беззаперечними експертами в темі газу- нафти- армії- Донбасу- взаємин з США- вступу до НАТО і ЄС вже цього року, як виявилося, люди багатогранні, й є найкращими знавцями створення єдиної церкви. Всі вони волають про передвиборчий піар і строчать, що до Варфоломія І потрібно було звертатися в перші сто днів президентства, у 2014. 

Чесно, я шокована. Мова йде про, без перебільшення, історичну подію для України, омріяну поколіннями українців, про єдину церкву. Я знаю, скільки переговорів за ці 4 роки проведено, я пишаюся тим, що ця закрита інформація не вилізла (про переговори знали одиниці в команді президента). Й це щастя, що не було витоків, що вона не пролилася через болтологічне сито всезнайщиків і Москва поки що не зірвала такі тонкі, делікатні дипломатичні переговори про нашу, українську церкву. Й президент оприлюднив це тільки в момент, коли це є правильним.

Тепер ми чуємо знущання і невіру (від тих самих, хто кричав, що нам не дадуть безвіз). Але точно знаю, що ми як ніколи близькі до єдиної української помісної церкви! Й за цим величезна робота, мужність і віра президента і його команди.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: