Олексій Голобуцький Заступник директора «Агентство моделювання ситуацій»

Виснаження Росії. Невдовзі прийде час «ножек Буша»

««Чмобіків» забезпечують за залишковим принципом»
Фото: AP

На цей момент на загарбницьку війну проти України витрачено вже десь близько третини доходів бюджету РФ

Путін на колегії Міноборони сказав: «Я хочу обратить внимание министра обороны, начальника генерального штаба, всех командиров, которые здесь представлены, у нас нет никаких ограничений по финансированию. Страна, правительство дают все, что армия просит. Все. Надеюсь, что ответ будет должным образом сформулирован и соответствующие результаты будут достигаться».

Але ж ми в курсі: якщо Путін каже, що «жодних обмежень по фінансуванню армії немає» – це варто читати в прямо протилежний спосіб.

Дохідна частина російського бюджету 2021 року – тобто, до санкцій – становила $340 мільярдів. Війна коштує Кремлю мінімум $10 млрд щомісяця. Тобто на цей момент на напад на Україну витрачено вже десь близько третини доходів бюджету РФ (при тому Сергій Шойгу заявив сьогодні, що 27 країн витратили спільно на підтримку України близько $97 млрд за весь час – це дійсно мусить звучати боляче для російської влади).

Отже, якщо враховувати звичайну логіку Кремля, союзникам вдалось на цьому етапі досягти поставленої цілі: виснажити Росію хоча би до стадії, коли їй проблемно буде забезпечувати армію. Все йде, судячи з реалій, на регулярні масовані обстріли. «Чмобіків» забезпечують (якщо це можна так назвати) за залишковим принципом.

Отже, варто продовжити роботу на цьому напрямку: виснажити Росію повністю. Щоб вона просто не мала ресурсів для продовження збройної агресії. А тоді пацифікація і демонтаж. І тільки після демонтажу допустимі знов якісь «ніжки Буша» на прикорм того стада.

Читайте також:

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: