Лілія Гриневич Екс-керівник столичного управління освіти та науки

Діяльність Табачника буде розслідувана

У нас є максимум півроку, щоб здійснити незворотні зміни в державі

У Верховній Раді склався постреволюційний консенсус. Часу дуже мало. У нас є максимум півроку, щоб здійснити незворотні зміни в державі.

Як Голова Комітету з питань науки та освіти Верховної Ради вважаю першочерговими такі завдання:

Перше. Розслідування діяльності попереднього керівництва міністерства освіти. Централізовані закупівлі, схеми незаконного збагачення за рахунок вишів, хабарництво.

Прошу всіх учасників освітнього процесу передавати мені свідчення вимагання хабарів тощо. Всі документи буде передано правоохоронним органам.

Друге. Формування ефективної системи проведення реформ в сферах освіти і науки. Маємо налагодити взаємодію між новим керівництвом Міносвіти, парламентськими партіями, Майданом, громадянським суспільством.

Бачу своїм завданням повернути в парламент центр суспільного діалогу і прийняття фахових, надпартійних рішень у сферах науки та освіти.

Організаційні та ідеологічні засади реформ мають бути оформлені у План дій у сфері освіти і науки, який підпишуть Майдан, інтелігенція, парламентські і позапарламентські політичні партії.

Третє. Прийняття фундаментальних законів.

Перша хвиля: новий закон про вищу освіту.

Друга хвиля: новий закон про освіту, новий закон про науку та науково-технічну діяльність, реформа підготовки і підвищення кваліфікації педагогічних кадрів.

Під час прийняття законів - обов’язковою вимогою є широке суспільне обговорення на базі парламенту із залученням громадськості Майдану.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: