Ігор Луценко Народний депутат 8 скликання

Як українські бійці уживаються з котами в окопах

Чотирилапі друзі підтримують бойовий дух наших захисників
фото з соцмереж

Тварини йдуть до людей, навіть попри жахи війни

Ранок наш починається зазвичай з артилерійської канонади і котячого няву.

Артилерія працює серіями. Кілька пострілів, потім пауза. Я вже звик рахувати постріли, щоб знати, коли засипати далі.

Таким же тактичним прийомом користуються наші коти: нявкають 5-7 разів, потім затихають.

Артилерія у перервах робить так званий перекат – міняє позицію, бо росіяни неодмінно намагаються по ній влучити, висилають у її район безпілотники для коригування.

Тому швидко роблять перекат.

Коти діють дещо схожим чином – понявкавши на одні двері, вони при відсутності результату переходять і обнявкують наступні локації, де бачать сни бійці.

Коли хтось випадково або спеціально відчиняє їм, то головний кіт Пєтя (ім'я змінено з міркувань військової таємниці) вривається в кімнату з голосним криком, у якому поєднується мука помираючої з голоду тварини з тріумфом воїна, котрий щойно взяв неприступну цитадель.

Сухі котячі харчі зазвичай в цей час лежать на вулиці недоторкані. Тварин цікавить саме штурм людських приміщен. Вони, ніби начитавшись теоретика війни фон Кляуцзевіца, будь-що прагнуть нав'язати людям свою волю.

У нас два стаціонарних кота – кіт і кішка (колір не скажу, бо теж воєнний секрет), вони мають гарантоване котлове забезпечення. Але приходять ще чимало котів із диверсійно-розвідувальною метою.

Довго вичікують, лежачи у кущах. А коли ніхто не бачить, проникають на наші позиції і у приміщення, залазять мордою у ящики, крадуть їжу стаціонарних котів.

Викриті на гарячому, стрімко тікають на зігнутих лапах.

Коти тримають монополію, їжаків чи собак розвідка ЗСУ наразі не виявила.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: