Зоя Казанжи Громадський діяч

Люди наші, земля теж, а поминають чомусь Кирила

Як сказала моя подруга-художниця - легше написати роботу по новому, аніж там потрапляти в контур

«Ти там спитай в Києві, коли?»

- Мам, не варто йти в церку Московського патріархату, - кажу я мамі.

- Та знаю, - відповідає вона. - Але наша українська церква далеко, мені незручно і довго. І я ж не в церкву йду, а до Бога.

- Мам, ну ми вже майже отримали Томос, з нашого митрополита зняли анафему - і він більше 20 років чекав того і вірив, що так і буде! І 300 років ми не мали своєї церкви! Ми 300 років цього чекали! - емоційно розказую, наче то я 300 років чекала і страждала.

Мама слухає. І раптом каже: - А в московській церкві священник вже сказав, що ніякі вони не руські, а наші, українці. І земля українська. І люди. І ще священник сказав, служби скоро будуть українською мовою відправляти. 


Але в неділю відвезла я маму в одеський Свято-Троїцький гарнізонний храм. Там було багато військових, учасників АТО, волонтерів...

А сьогодні мама телефонує. З пропозицією:

- Я оце подумала - треба все-таки, щоб храми були вже нашими, українськими. Всі. Щоб не треба було далеко їздити. Люди наші, земля теж, а поминають Кіріла. Ти там спитай в Києві, коли?

Оце питаю 

А мама продовжує замальовувати картини за номерами. Ця робота - одна із найскладніших. Як сказала моя подруга-художниця - легше написати роботу по новому, аніж там потрапляти в контур.
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: