Адміністрація морпортів витратить майже 800 млн грн на новий землевисмоктувач

Адміністрація морпортів витратить майже 800 млн грн на новий землевисмоктувач

Тендер на закупівлю нового землевисмоктувача оголосила філія «Дельта-лоцман» Адміністрації морпортів України

Очікувана вартість закупівлі становить 744 728 000 грн без НДС. Пропозиції щодо участі в аукціоні приймаються до 9 листопада 2018 року. Судно необхідно держпідприємству для збільшення потужності власного флоту і проведення експлуатаційних днопоглиблювальних робіт в морських портах України.

«Новий сучасний землевисмоктувач дозволить істотно збільшити обсяг днопоглиблювальних робіт, який АМПУ виконує власним флотом. Зараз на електронному майданчику «Прозорро» філіями АМПУ проведено, оголошено чи планується шість тендерів, обсяг робіт по яких перевищує 4 млн. Кубічних метрів. Тому збільшення власного днопоглиблювального флоту для АМПУ дуже актуальне завдання», - підкреслив керівник АМПУ Райвис Вецкаганс.

Після введення в експлуатацію земснаряд в складі днопоглиблювального флоту АМПУ буде виконувати функцію з підтримки паспортних характеристик акваторій морських портів та гідротехнічних споруд, що знаходяться на балансі АМПУ. При цьому щорічний обсяг днопоглиблення з урахуванням роботи такого земснаряда передбачається довести до 2 млн. Кубічних метрів на рік.

Спеціалізоване судно повинно мати максимальну осадку 5 метрів, ємність грунтового трюму не менше 1800 куб. метрів і систему хвильової компенсації.

За даними АМПУ, роботи по підтриманню паспортних глибин як власним флотом, так і з залученням підрядників ведуться в портах Ізмаїл, Рені, Білгород-Дністровський, Маріуполь, Бердянськ, найближчим часом планується розпочати роботи в порту Херсон. Капітальне днопоглиблення триває в портах Чорноморськ і Південний.

На сьогодні технічний флот ДП «АМПУ» налічує три землевисмоктувача: «Інгульський», «Меотида», «Тилігульський» і один земкараван в складі багаточерпаковий земснаряда «Ріон», двох грунтоотвозних шаланд ( «Кримська-3» «Кримська-9»), завозчіка якорів «МЗ-318», що знаходяться на балансі філії «Дельта-лоцман» ДП АМПУ, а також стаціонарного землевисмоктувача НСО-6 «СКІФ» і завозчіка якорів «МЗ-348», що знаходяться на балансі Білгород-Дністровського філії ДП «АМПУ» .

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: