Російська церква у Нью-Йорку оголосила бойкот Константинополю

Російська церква у Нью-Йорку оголосила бойкот Константинополю
Свято-Миколаївський собор в Нью-Йорку (РПЦ)

Мирянам РПЦ не дозволяється причащатися в храмах Константинопольського патріархату

Синод Російської православної церкви за кордоном, який базується в Нью-Йорку, заявив про припинення «євхаристичного» спілкування зі Вселенським патріархатом.

Про це повідомляється на сайті синоду.

«Ми сповіщаємо наше духівництво і вірян про те, що євхаристичне спілкування з Константинополем наразі неможливо - як для архієреїв і духівництво, так і для мирян», - йдеться в заяві.

Синод підкреслив, що духівництво російської церкви тепер не може служити в будь-якому приході церкви константинопольської або запрошувати священнослужителів цієї церкви служити у своїх храмах.

Також мирянам РПЦ не дозволяється причащатися в храмах Константинопольського патріархату.

«Повідомляємо також, що Російська зарубіжна церква не братиме участі в жодних богословських церковних зборах, а також в діалогах, включаючи регіональні асамблеї канонічних єпископів, які очолюють (або співголовами яких є) архієреї і священнослужителі Константинопольської церкви», - наголошується в заяві.

Раніше Турецька православна церква подала до суду на Варфоломія.

Також Душанбінська православна церква слідом за РПЦ оголосила про розрив з Константинополем.

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно

Нагадаємо, святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Слід зауважити, що 15 жовтня у РПЦ заявили, що члени Священного синоду «визнали неможливим подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: