Україна - витратний матеріал для дружніх німецько-російських стосунків

Ми не вимагаємо, щоб Меркель любила українців більше, ніж німців та ЄС

Ми не вимагаємо, щоб Меркель любила українців більше, ніж німців та ЄС. Та й вимагати в даному разі ми не можемо. Та й виглядає це по-дитячому. Ми констатуємо факт, що, як і в 2008 році, фрау запобігає перед російським фюрером.

Далі мої особисті враження та висновки. Німці бачать виключно свої інтереси на сході - догодити Росії, бо це для них бабки. Ба, навіть більше - вони засліплені цими інтересами. Хотів би дуже помилятися, але з моїх спостережень у них перед росіянами комплекс за Другу світову. Комплекс перед росіянами, які сьогодні нагадують німців 30-40-х років минулого століття. Так само у них комплекс перед євреями за вчинений Голокост. Але в них немає комплексу перед українцями. Перед українцями, які не менше, а часто більше потерпіли під час тієї війни. 10 мільйонів жертв і повністю зруйнована країна. Це зовсім не означає, що вони нам щось винні. Ні. Просто, в мене складається враження, що українці для сучасних німців залишаються людьми другого сорту. Витратний матеріал для дружніх німецько-російських стосунків. А це - будівництво нових газогонів та поширення газпромівської корупції.

І німцям абсолютно пофіг, що сьогоднішня Росія - це Німеччина 30-40-х. Звісно, все це можна назвати нашими власними проблемами і комплексами. Можливо.

Але я добре пам'ятаю 2008 рік. Саміт НАТО, коли через Німеччину і Францію, попри наполягання США, ПДЧ НАТО не було надано Україні та Грузії, коли на цьому ж саміті вони слухали Путіна про недодержаву Україну. Російський нацистський реваншизм почався саме тоді. Хіба таке поняття, як зона пріоритетних інтересів Російської Федерації, не нагадує вам інше словосполучення - життєвий простір Третього Рейху?

Я не ображаюсь на Німеччину і фрау Меркель. Я не розчарований, бо не зачаровувався. Я знав і знаю, що Німеччина - союзник Путіна й Росії. На 1000% з такою позицією Німеччина програє. Бо це не стратегічно й нерозумно. Це отримання короткострокової вигоди, яка обернеться втратою довіри не лише українців, але й союзників по ЄС і НАТО, що може спричинити дуже глибоку кризу в обох цих союзах. До речі, саме над цим працює Путін. За це він платить мільярди європейським маргіналам із крайньо правих і лівих партій, творячи свій Чорний інтернаціонал ксенофобського мороку.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: