Остап Дроздов Журналіст

Якщо закон дурний і несправедливий - його треба мати в одному місці

Протестна акція власників нерозмитнених авто, 11.07.2018 року

Держава – для людини, а не людина для держави

Якщо закон дурний і несправедливий, його треба всіляко обходити і мати в одному місці. Тому я повністю на боці євробляхерів і дуже незадоволений їхньою миролюбивістю. Ми – країна тотальної зневаги до закону і права. Проте це не тому, що люди в нас такі безкультурні, а тому що вся правова система є злоякісною. Як можна взагалі платити ті дебільні податки? Звісно, кожна нормальна людина знайде десять можливостей їх оминути. Більше того, я навіть закликаю обманювати державу, адже держава базується на повсюдному обмані громадянина. Так їй і треба. І всі ці патріотичні промови мене взагалі не обходять. Коли всі великі патріоти й політики почнуть жити по закону – тоді й поговоримо.

Я прихильник лібертаріанського концепту, який проповідує мінімум державного апарату в житті людини. Держава, яка тебе нагинає, обкрадає, не обслуговує, не захищає – така держава не має ніякої цінності. Її можна і треба нагинати, і в такий спосіб – підпрорядковувати собі. Тому євробляхери все роблять правильно. Розуміючи, що система базуєтьсся на абсурді (ну не може той сам автомобіль коштувати в нас утричі дорожче, ніж за кордоном) – євробляхери своєю абсолютно обгрунтованою непокорою перед абсурдним законом створюють паралельну реальність, яка рано чи пізно мусить легалізуватися у вигляді вже справедливішого й розумнішого закону. Саме так створюються держави – через нову якісну реальність, яку створює суспільство. Я би казав іти далі.

Метод солідарного бойкоту державних правил (якщо вони шкідливі й несправедливі) – дієвий метод. Наприклад: допоки в країні не буде поміняне виборче законодавство – доти суспільство повинно солідарно бойкотувати вибори. Допоки в країні не зміниться драконівська система оподаткування – доти середній і малий бізнес повинен бойкотувати поповнення бюджету. І так у всіх ключових сферах, де держава переходить межу здорового глузду.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: