Павел Залевські Євродепутат від «Громадянської Платформи»

До складання мандатів не повинно дійти

Захід повинен здійснити ретельну оцінку результатів парламентських виборів в Україні. У цій країні існують виборчі процедури, котрі потрібно виконати. Опозиція, яка оприлюднює застереження стосовно результатв виборів в одномандатних округах, має відкриту формальну дорогу, щоб вимагати повторного голосування в цих округах. Погрози про складання депутатських мандатів – це відчайдушний крок, до чого не повинно дійти.

Однак це справа України.

Захід має надію, що вибори будуть правочинними і українська опозиція, ставлячи під сумнів їхні результати – використає формальні апеляційні процедури.

Європейський Союз має відокремити питання виборів від перспективи підписання Асоціації про співпрацю з Україною. Європа має перейматися покращенням ситуації в Україні, а договір про Асоціацію має бути підписаним, оскільки залишається єдиними інструментом покращення ситуації як політичної, так і економічної в цій країні.

Більшість політичних партій в українському парламенті, окрім комуністів, підтримують європейську перспективу і підписання угоди. Новий розклад сил у Верховній Раді України цього вже не перекреслить.

Визначення опозиції, яка оскаржує результати виборів, є зрозумілим, але не розумію, чому керівник опозиції Юлія Тимошенко закликає до непідписання угоди про Асоціацію.

Rzeczpospolita

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: