Олег Покальчук Психолог

В 2015 році доведеться працювати і в основному за менші гроші

Немає одного головного підсумку 2014 року.

Немає одного головного підсумку 2014 року. Відбулася зміна світогляду українців. Ми перейшли в інший цивілізаційний вимір. Якщо вибирати щось одне головне: в України змінилась система координат, зміна парадигми.

На 2015 рік я би віншував вижити – в широкому сенсі цього слова – і в тому, що зберегти ті здобутки, які ми отримали дорогою ціною 2014-го року. Вижити фізично і не втратити близьких на війні, і допомогти нашим ворогам якнайшвидше зустрітися з Богом.

2015 рік для України не буде вирішальним. Вирішальним був цей. Вирішальний – не той, в якому щось вирішується, а той, в якому з’являються обставини, при яких можна починати щось робити. Підхід «вирішальний» (до наступного року) - це підхід дитячий. Чи буде у нас чарівна паличка, за рахунок якої ми вирішимо всі свої негаразди. Звичайно не буде. Але є можливість попрацювати.

Частина українців, яка звикла пишатися, буде сильно розчарована, тому що за це мусимо платити. Доведеться працювати і просто працювати в основному навіть за менші гроші, ніж було раніше. Це основна історія. Приємна новина в цьому, що працювати треба буде не на когось, а на себе. Це така праця творча. І кожен буде мати можливість собі її вибрати. Якщо ми всі разом будуємо Україну – це великий початок цієї роботи.

Це як доросле життя: ми вступили в політичне доросле життя. Якщо та людина, яка отримує паспорт і святкує це, бо здається, що з цієї обставиною щось докорінно зміниться в житті, але крім нових обов’язків, в нашому житті нічого не з’являється. Перехід в іншу стадію передбачає збільшення кількості обов’язків, конкуренцію з тими, хто прийшов до нас в Європу, з усім світом. Тобто нас почали розглядати як тих, хто вперше зайшли в ці двері, але тут уже з цікавістю дивляться: як ви тепер будете поводитися. Так само були і країни, яких назад витурювали, як ми знаємо з цього порогу, а деякі знайшли.

В цьому сенсі є певна вирішальність, але це можливість вибору – не більше. Чудес точно не буде.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: