Наталка Прудка Журналіст

Добудова Хмельницької АЕС: запрошення до дискусії

В моїй статті висловлена думка, що не доцільно добудовувати блоки на Хмельницькій АЕС за старою технологією (реактори 2-го покоління ВВЕР-1000/320 ).

В моїй статті висловлена думка, що не доцільно добудовувати блоки на Хмельницькій АЕС за старою технологією (реактори 2-го покоління ВВЕР-1000/320 ). Але сьогодні на прес-конференції президент Енергоатому Недашковський стверджував, що Шкода так вдосконалила ці реактори (передану їм російську розробку В-320), що вони будуть як реактори 3-го чи, може, й 4 покоління. А що думають фахівці з цього приводу. Чи, можливо, проект Х3-4 - це черговий блеф, він ніколи не буде реалізований? Подібний прогноз робили експерти Енергоатому й попередній варіант цього проекту, тобто, російський варіант. Виявилося, нам хотіли впарити обладнання з болгарською АЕС Белене, але 2012 р нібито Недашковський зупинив цю аферу, й був знятий з посади президента. Готові дискутувати. Дивує, що Недашковський спростовує інформацію в пресі щодо зловживань, які йому висуває Швейцарська прокуратура.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: