Дмитро Різниченко Блогер, журналіст

Про «особливий статус Донбасу»

Я б мовчав на цю тему, бо тема не коштує розмов, але ж багато недурних людей через неї сильно переймаються

Я б мовчав на цю тему, бо тема не коштує розмов, але ж багато недурних людей через неї сильно переймаються, навіть питають в особистих повідомленнях - що з того буде?

Нічого з того не буде, попустіться.

Папірець, на якому написано «Закон про особливий статус Донбасу», ніяк не вплине на реальний статус Донбасу. В реальному Донбасі, нагадаю, фізично нема української влади. Фізично там перебувають окупаційні війська та місцеві колаборанти, які цього закону не визнають, і визнавати не збираються. Вони не вірять ні в яку амністію, бо не вірять, що війна закінчилася (і ви також у це не вірите). Тому в "амністії" нема ні сенсу, ні наслідків.

Пункт, від якого люди найбільше заходяться піною - про фінансування та відбудову Донбасу за рахунок українського бюджету - в мене викликає не стільки обурення, скільки цікавість. Як люди уявляють собі це «фінансування»?.. Броньовані машини «Ощадбанку» під'їжджатимуть до найближчих блокпостів московитів, де стирчать алкоголіки чергового донецького атамана, там перевантажуватимуть мішки з грошима у їх багажники, і повертатимуться порожні назад, у Київ?.. Так? Іншого шляху «фінансувати Донбас» немає - на окупованій території нема жодної установи, на якій би майорів жовто-блакитний прапор, відповідно - нема жодної держустанови, яка могла б прийняти те фінансування і провадити хоч якусь роботу.

Коротше - нема ніякої проблеми у тому, що держава Україна приймає якісь дивні закони щодо території, яку вона один біс поки не контролює. Зараз це не більш ніж політичний хід, черговий порожній папірець, яких з минулого року полетіло у сміття достобіса.

Лише коли українські війська зачистять Донбас від окупантів і колаборантів, от тоді і треба думати, який офіційний статус він отримає.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: