Сергій Таран Політолог

Зміцнення української армії під час затягування мінського процесу

Вимоги від України просувань зі «статусом Донбасу» (цитуючи голову МЗС Франції Еро) завершились згодою про розробку «дорожньої карти».

Кремль довго не хотів цієї карти, бо вона підтвердить, що вибори можуть відбутися лише після наочних гарантій безпеки, тобто, як мінімум, після тотального роззброєння бойовиків. Важливий поворот про деміліритизацію Дебальцеве (тут буде чимало криків «ізмєна!» у таборі орків) – який, ускладнить відведення бойовиків, але винними виглядатимуть саме вони. Ну, і озброєна місія ОБСЄ – вона відбудеться, але яка саме - невідомо. Хоча, у підсумку, - ситуація затягується. 
Бо сторони довго з’ясовуватимуть:
1) послідовність дорожньої карти (мінімум до кінця листопада);
2) ефективність розведення військ; 
3) включення нових зон розведення (+ питання Дебальцеве) 
4) формат озброєної місії (теоретично, це може бути з десяток чиновників з пістолетами, а можуть бути і військові частини з серйозним озброєнням)
5) вибори у США (це може бути Трамп або Клінтон :-)). 
І головне питання суто для нас - завжди однакове – наскільки зміцниться наша армія після під час чергового затягування мінського процесу.
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: