Сергій Руденко Журналіст

Олег Недава: той, хто козлів з Ради виносить

10 фактів із життя Олега Недави

1. 48 років. Народився у Макіївці Донецької області. Довгий час працював на промислових підприємствах Єнакієвого та Вуглегірська.

2. Має чотири (!) вищі освіти. Донецький інститут радянської торгівлі (1991), Донецький національний університет (право) (2006), Івано-Франківський технічний університет нафти і газу (2013), Державна екологічна академія післядипломної освіти і управління (2013).

3. До обрання у парламенту був директором з зовнішньоекономічної діяльності ТОВ «Карпатибудінвест». За даними «Дзеркала тижня», за часів Януковича цій компанії віддавали замовлення в містах підконтрольних «смотрящому» Івану Аврамову — у Запоріжжі, Єнакієвому, Одесі.

4. У жовтні 2014 року журналіст Дмитро Гнап заявив, що компанія «Карпатибудінвест» отримала десятки підрядів на утеплення шкіл, лікарень і дитячих садочків у різних областях України. Гроші на утеплення (250 млн доларів) були майже тотально розкрадені, порушено кримінальні справи. Але вони так і не дійшли до суду.

5. Недава був віце-президентом Фонду, який очолювала колишня дружина Юри Єнакієвського — Ірина Іванющенко.

6. На дострокових парламентських виборах 2014 року обраний у одномандатному мажоритарному окрузі № 53 (Донецька область). Член фракції БПП.

7. У 2016 році виступив на захист Юрія Іванющенка (Єнаківського). Недава пообіцяв захищати у європейських судах себе і Іванющенка. Хоча і каже, що бачив того всього лише 2 рази у житті.

8. У 2017 році Єгор Фірсов назвав Олега Недаву «смотрящим» по Донецькій області. Недава курує там «Артемсіль».

9. Один із лідерів партії «Наш край». Курує роботу донецької організації «Нашого краю».

10. 6 жовтня 2017 року Ірина Луценка просила саме Олега Недаву винести «козла нафіг» (йшлося про Юрія Левченка) з президії Верховної Ради. Сам Недава пишається своєю місією: «Я впевнений, що саме моє втручання врятувало «Свободу» від спілкування з нашими розлюченими дівчатами, яким вже остогидла непарламентська поведінка деяких депутатів, названих пані Іриною «парнокопитним» іменником».

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: