Путін «декомунізував» Харків

Жахливі кадри з проспекту Свободи Харкова після обстрілу російських окупантів 1 березня 2022 року.
фото: 24 канал

Найбільше «декомунізацію» досі переживає російськомовний Харків...

Кривавий лідер Росії Володимир Путін, який полюбляє не лише зазирати у сусідські городи, а й добряче їх толочити, запам’ятався пророчою дефініцією: «Зараз «вдячні» нащадки позносили пам’ятники Леніну в Україні. Це у них декомунізація називається. Хочете декомунізації? Ну що ж, нас це повністю влаштовує. Не треба зупинятися на пів дорозі. Ми готові показати, що для України означає повна декомунізація».

Сказано-зроблено. Найбільше «декомунізацію» досі переживає російськомовний Харків. За оцінками Харківської міської ради, рука Кремля (читай – путінські літаки та артилерія!) розвалила або пошкодила будинки за адресами: проспект Жуковського (вулиця названа на честь російського науковця і член-кореспондента Петербурзької Академії наук Миколи Жуковського), вулиця Чкалова (носить ім’я радянського льотчика-випробувача, Героя Радянського Союзу Валерія Чкалова), вулиця Гвардійців-Широнінців (названа на честь радянських солдатів взводу під командуванням Героя Радянського Союзу Петра Широніна), вулиця Дружби Народів (пропагандистське кліше «дружба народів» у 30-ті роки XX cтоліття впроваджувалася одночасно з возвеличенням російської нації, російської мови, російської культури в Україні), проспект Академіка Курчатова (названо на честь радянського фізика, Тричі Героя Соціалістичної Праці і творця радянської атомної бомби Ігоря Курчатова), вул. Кашуби (носить ім’я радянського воєначальника і Героя Радянського Союзу Володимира Кашуби), вулиця 7-ї Гвардійської Армії (армія СРСР).

Також символічно, що «декомунізація» імені Путіна не оминула й найдовшої вулиці в Харкові (всього понад 18 км) – Московський проспект. За відомостями міської влади, на вечір 11 березня було пошкоджено 18 будинків, тепло до яких можна буде подати після закінчення бойових дій.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: