Митрополит Євстратій (Зоря) Митрополит Православної церкви України

Росія буде намагатися поставити автокефальну Українську церкву в фарватер РПЦ

Хресна хода УПЦ МП у Києві

Дякувати Богові, що багато є й тих, хто просто радіє звільненню Української Церкви від імперських тягарів минулого - з думкою «За вашу і нашу свободу!»

В той час як одна частина Московського Патріархату, більш наближена до офіціозу, заявляє про необхідність «жорсткої реакції» на рішення Константинополя, аж до заяв про «анафему» для Вселенського Патріарха, - інша частина (як от протодиякон Андрій Кураєв, наприклад) намагається знайти таку інтерпретацію цих рішень, яка була б найменш болісною в цілому для московських інтересів.

А інтереси ці полягають в тому, щоби коли вже не можливо зупинити Томос про автокефалію УПЦ, то хоча б у перспективі поставити цю автокефальну УПЦ в фарватер РПЦ.

Тож коли читаєте будь-які заяви, коментарі, пропозиції чи конструкції від тих, хто перебуває в Російській Церкві - не забувайте про це.

Як і про те, що ще порівняно не так давно ці коментатори заперечували навіть саму можливість і скасування анафем, і надання Томосу.

Дякувати Богові, що багато є й тих, хто просто радіє звільненню Української Церкви від імперських тягарів минулого - з думкою «За вашу і нашу свободу!»

 Читайте також:

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: