На Сумщині засудили шахрая, який вколов пенсіонерам снодійне замість Covid-вакцини

На Сумщині засудили шахрая, який вколов пенсіонерам снодійне замість Covid-вакцини
На Сумщині чоловік снодійним «вакцинував» пенсіонерів від Covid-19 і пограбував
фото: su.npu.gov.ua

Чоловік назвався фельдшером і запропонував потерпілим вакцинуватись від Covid-19

Суд визнав жителя Сумської області, який під виглядом вакцини вколов пенсіонерам снодійне і згодом їх пограбував, винним у розбійному нападі, підпалі будинку та викраденні документів. Про це повідомила пресслужба прокуратури.

Як повідомляв «Главком» у травні 2021 року в с. Озаричах Конотопського району до будинку пенсіонерів прийшов чоловік, який представився фельдшером і запропонував їм вакцинуватися проти коронавірусу, оскільки вони перебувають у зоні ризику. Господарі будинку погодилися, але шахрай замість вакцини вколов пенсіонерам снодійне.

Чоловік почекав, доки вони заснуть, і став шукати в їхніх речах гроші та інші цінності. Коли 79-річна жінка прийшла до тями, нападник став завдавати їй ударів і вимагати гроші.

Не отримавши бажаного, він забрав мобільний телефон і банківську картку. А втікаючи підпалив веранду, щоб у такий спосіб приховати свій злочин.

Пенсіонерам вдалося самостійно загасити пожежу та викликати поліцію.

Встановлено, що чоловік готувався до злочину заздалегідь. При ньому було знайдено записи з даними потерпілих, пляшечки зі снодійним та шприци.

Чоловіка засудили до семи років шести місяців позбавлення волі із конфіскацією всього майна, крім житла.

До слова, в міжнародному аеропорту «Бориспіль» прикордонники затримали українця, якого поліція розшукувала за шахрайство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: