Терориста із Запоріжжя засудили до п’яти років тюрми

Терориста із Запоріжжя засудили до п’яти років тюрми

Слідчі встановили, що уродженець РФ був завербований представниками так званого «МДБ ДНР»

Найманець прибув до Запоріжжя із підготовленим дистанційним саморобним вибуховим пристроєм

У Запоріжжі засуджено мешканця Донецької області, який у червні цього року намагався скоїти терористичний акт, до п’яти років ув’язнення.

Про це 8 жовтня повідомляє пресцентр СБУ.

Зазначається, що слідчі встановили, що уродженець РФ був завербований представниками так званого «МДБ ДНР» та пройшов підготовку у навчальному центрі бойовиків з вибухотехнічної справи і отримав завдання на скоєння теракту.

«Для його виконання найманець прибув до Запоріжжя із підготовленим дистанційним саморобним вибуховим пристроєм потужністю майже півтора кілограма пластиду. Він планував встановити та підірвати його у густонаселеному районі міста. За задумом кураторів, вибух мав призвести до чисельних людських жертв і дестабілізації суспільно-політичної обстановки у регіоні», - повідомили в СБУ.

Контррозвідники Служби безпеки затримали «підривника» неподалік місця запланованого теракту одразу після спроби здійснити вибух.

Зловмисник повністю визнав провину у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 258 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

До слова, вироком Київського районного суду м. Харкова 52-річну жінку, пособницю в організації теракту в харківському рок-пабі«Стіна», визнано винною у скоєнні терористичного акту, придбанні і зберіганні зброї та боєприпасів. (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 258; ч. 1 ст. 263 КК України).

Жінку засудили до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: