Кількість випадків кору в Україні може зменшитися у найближчі тижні

Кількість випадків кору в Україні може зменшитися у найближчі тижні
Більшості дітей вже зробили щеплення від кору або ж вони вже перехворіли і мають імунітет, - лікар

У 2019 спалах кору має піти на спад, - медик

У найближчі тижні число випадків кору буде знижуватися. Про це йдеться у  матеріалі РБК-Україна «Укол для імунітету: як МОЗ має намір боротися зі спалахом кору в Україні» розповіла завідувач кафедри епідеміології НМУ ім. Богомольця, професор Ірина Колесникова.

Колесникова прогнозує, що спалах кору цього року повинен піти на спад.

«Спалах кору повинен піти на спад, тому що ті, хто хотів зробити щеплення, його або вже зробили або збираються це зробити найближчим часом. Крім того, ті, хто цього не зробив і не хоче, в багатьох випадках вже перехворіли на кір», - вважає Колесникова.

Відзначається, що зниженню рівня захворюваності сприятимуть і весняні канікули в школах: діти тимчасово перестануть тісно спілкуватися у колективах, що перерве ланцюжок передачі захворювання. Але минулого року це не допомогло, оскільки багато батьків сподівалися, що кір піде на спад через те, що в січні-лютому багатьом іншим дітям були зроблені щеплення.

«На жаль, замість того, щоб вакцинувати своїх дітей, і тим самим посилити і колективний імунітет, вони цього не зробили, і, як наслідок, число випадків захворювання на кір знову зросло. А якби вони зробили щеплення під час весняних канікул, то шанси на спад були б істотніше», - підкреслила завкафедри.

Разом з тим практика показує, що населення не поспішає вакцинуватися, поки кір «не прийде до них у регіон».

«До цього часу люди думають, що ми всі це придумали. Коли в Одеській області стався спалах кору, то батьки стояли в черзі за щепленнями. Подібна ситуація зараз спостерігається у західних областях», - підкреслила доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика Федір Лапій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: