Медик розповів, що робити, якщо у працівників виявили коронавірус

Медик розповів, що робити, якщо у працівників виявили коронавірус
ПЛР-тестування робити профілактично недоцільно

«ПЛР-тестування потрібно робити лише тоді, коли є клінічна картина захворювання», – вважає Володимир Зуб

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб розповів, що потрібно робити у випадку, якщо у одного із працівників з допомогою ПЛР-тестування було підтверджено захворювання на коронавірус, та кому варто обстежуватись.

Про це Володимир Зуб розповів у прямому ефірі радіо «Люкс FM», – передає пресслужба Львівської міської ради.

«Якщо у когось виявився позитивний результат ПЛР, тоді треба встановити, коли востаннє ця особа була на роботі та відрахувати кількість днів після контакту захворілої особи з працівниками, які з нею перебувають в офісі. Потрібно визначити коло тісного спілкування. До прикладу, якщо у кабінеті працює 4−5 людей, то цих робітників необхідно обов’язково обстежити та скерувати на самоізоляцію. Залежно від кількості днів, можна визначити день, коли потрібно провести ПЛР-тестування. Якщо пройшло 2−3 дня після останнього контакту, то треба йти на самоізоляцію і спостерігати за станом свого здоров’я. Якщо симптомів немає, то на 10−12 день взяти ПЛР, щоб переконатись, що люди не інфіковані», – розповів Володимир Зуб.

Медик вважає, що ПЛР-тестування робити профілактично недоцільно, бо це лише буде завантажувати лабораторію. «Таке тестування потрібно робити лише тоді, коли є клінічна картина захворювання: температура, кашель, ознаки пневмонії тощо, або ж за умови тісного контакту з інфікованими особами», – зазначив Володимир Зуб.

Також медик наголосив на необхідності дотримання карантинних заходів та використання засобів індивідуального захисту.

«Ще не можна говорити про те, чи пік захворюваності буде. Я вважаю, що ця ситуація буде зберігатись тривалий час. Така статистика, яку ми сьогодні маємо, 18−25 позитивних ПЛР тестів на день – триватиме ще декілька місяців. Зважаючи на те, що карантин буде послаблюватись та, можливо, будуть послаблюватись обмеження. Однак, ми повинні жити по-новому, бути особливо обережними та вживати засоби індивідуального захисту», – додав посадовець.

Станом на 08.00 30 квітня у Львові та на Львівщині підтверджено 430 випадків інфікування коронавірусом, з них 14 — летальні. 77 пацієнтів одужали.

Станом на ранок 30 квітня в Україні лабораторно підтверджено 540 нових випадків коронавірусу. Із них захворіли 45 дітей та 87 медиків. Минулої доби від коронавірусу в Україні померли 11 людей. 135 українців одужали.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: