Однієї маски для захисту від коронавірусу недостатньо – лікар-інфекціоніст

Однієї маски для захисту від коронавірусу недостатньо – лікар-інфекціоніст
Медик розповів, від чого залежить важкість перебігу хвороби
Фото: glavcom.ua

Від Covid-19 потрібен комплекс засобів захисту

Лікар-інфекціоніст Ігор Гайдук пояснив, чому лише носіння маски недостатньо, аби захистити себе від коронавірусної інфекції. На його думку, засоби індивідуального захисту від Covid-19 повинні застосовуватися комплексно. Про це пише УНН.

Всі засоби (індивідуального захисту – ред.), обривають шлях передачі коронавірусу, тому що інфекційний процес складається з джерела інфекції, шляху передачі і сприйнятливого організму. Шлях передачі повітряно-крапельний. Маска не є досконалим засобом, тому що віруси настільки маленькі, що вони проникають, але великі скупчення вірусів будуть осідати на тій масці і все-таки до людини попаде невелика кількість летючих вірусів, які проникнуть в дихальні шляхи», – пояснив він.

Водночас лікар підкреслив – вакцинація разом із індивідуальним захистом допомагає захистити організм від коронавірусу.

«Важкість хвороби великою мірою залежить від інфікуючої дози збудника. Якщо збудник попаде у великій дозі, то він навіть сильний організм може положити і знищити. Якщо вірус попаде в невеликій дозі, то організм, а тим більше, якщо вакцинований, маючи достатню кількість антитіл, швидко його нейтралізує і хвороби може взагалі не бути», – вважає Ігор Гайдук.

Нагадаємо, раніше інфекціоністка дала відповідь, чи носити маски вакцинованим від Covid-19?

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: