В Україні три області не відзвітувались про доплати медикам, – Степанов

В Україні три області не відзвітувались про доплати медикам, – Степанов

Три області України не відзвітували про ситуацію з доплатами медикам

Дніпропетровська, Київська та Херсонська області не подали звітів

Три області України не відзвітували до кінця 8 травня про ситуацію з доплатами медикам, які лікували хворих на Covid-19, за березень, а інші – виплатили лікарям мало.

Про це сьогодні, 9 травня, на брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Не відзвітували Дніпропетровська, Київська та Херсонська області. Міністр зазначив, що на прикладі Харківської області пояснить, що відбувається в інших областях.

За словами Степанова, Харківська область повідомила про 17 медпрацівників, які у березні лікували 4 хворих на Covid-19. Загалом їм виплатили 14 900 грн або 870 грн кожному.

«Якісь цікаві три оклади в Харківській області. Така ж ситуація в інших областях відбувається», – розповів Степанов.

«Можу запевнити всіх наших медичних працівників, що, по-перше, ця ситуація буде доведена до кінця і всі без виключення медичні працівники, які повинні були отримати цю доплату, вони її отримають. По-друге, ця ситуація перебуває на контролі Президента України і уряду, і ми, як Міністерство охорони здоров’я, виконуємо цей контроль безпосередньою комунікацією з нашими областями. Я буду доповідати відповідно і Прем’єр-міністру, і Президенту України по цій ситуації. Я буду наполягати на прийнятті відповідних управлінських рішень, в тому числі – кадрового характеру, бо я не розумію, хто надавав право, вибачте, просто знущатися над нашими медичними працівниками, над нашими медиками, які працювали і працюють з хворими на Covid-19», – підкреслив Степанов.

Нагадаємо, Володимир Зеленський доручив місцевим чиновникам якнайшвидше погасити борги перед медиками.

Станом на 9 травня в Україні кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом Covid-19 – 14710 (+515 за попередню добу).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: