Вчені розробили нові ліки від туберкульозу

Вчені розробили нові ліки від туберкульозу
Вчені розробили ліки, які борються з туберкульозом в клітинах

Ліки проникають в клітини, де «ховаються» бактерії

Хіміки з Індійського інституту науки, Інституту Макса Планка і Массачусетського технологічного інституту розробили принципово нові ліки від туберкульозу.

Про це повідомляє видання «Популярная механика».

Відзначається, що бактерії Mycobacterium tuberculosis, які викликають захворювання, ховаються від антибіотиків всередині стійких до них клітин і уразливі для ліків тільки в період, коли виходять з клітини і атакують наступну.

Тепер же вченим вдалося створити ліки, які проникає в клітини, в яких ховаються Mycobacterium tuberculosis. Раніше дослідники працювали з природними антибіотиками, які синтезуються рибами та іншими морськими істотами.

Багато з них синтезують антибіотичні пептиди — невеликі білкові молекули, здатні приєднувати атоми міді з зарядом +2 або +3, причому цей заряд може змінюватися. Іони міді здатні захоплювати іони деяких молекул, які потім стають хімічно агресивними і небезпечними, в тому числі, для бактерій.

Людські клітини, інфіковані Mycobacteria, також використовують мідь для боротьби з бактеріями, але роблять це іншим чином. Вони затримують бактерії в чимось на зразок бульбашки, а потім вводять туди іони міді +1. Але Mycobacteria і може подолати цю проблему. Бактерія абсорбує один електрон міді, після чого заряд іона стає +2 і він стає безпечний для бактерій. Я

кщо навколо них зосереджується досить велика кількість таких іонів, більш небезпечна для мікроорганізмів мідь просто не може «проштовхнутися« до цілі атаки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: