ВООЗ: скасовувати карантин потрібно поступово

ВООЗ: скасовувати карантин потрібно поступово
У ВООЗ попереджають, що карантин треба пом'якшувати поступово

«Поки коронавірус циркулює, жодна країна не захищена від потенційних спалахів», – сказав регіональний директор ВООЗ

У ВООЗ попередили, що скасування карантину має бути поступовим, і якщо обмеження скасувати дочасно, може відбутися новий спалах хвороби. Про це повідомляє Reuters.

«Всесвітня організація охорони здоров’я попередила у вівторок, що будь-яке скасування обмежень, які ввели для стримування поширення нового коронавірусу, повинно бути поступовим, і якщо обмеження знімуть завчасно, то відбудеться спалах інфекції», – йдеться у повідомленні.

У ВООЗ зазначають, що карантинні заходи були ефективними, і люди повинні адаптуватись до нового способу життя, що допоможе контролювати Covid-19.

«Ми повинні адаптувати наше життя та системи охорони здоров’я до епідемії», – сказав регіональний директор ВООЗ Такесі Касаї.

Зі слів Такесі Касаї, поки не буде знайдена вакцина чи ліки – потрібно пристосовуватись до життя під час епідемії.

«Уряди, які розглядають питання щодо скасування карантинних заходів, повинні робити це обережно та поетапно, а також продовжувати моніторинг епідемічної ситуації. Поки коронавірус циркулює, жодна країна не захищена від потенційних спалахів», - сказав Такесі Касаї.

Також зазначають, що ВООЗ наполягає на продовженні вакцинації від інших хвороб, щоб не допустити їхнього спалаху, адже заклади охорони здоров’я зайняті боротьбою з Covid-19.

В Україні 21 квітня в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків.

У світі зареєстровано майже 2,5 млн випадків зараження коронавірусом. За кількістю випадків інфікування «лідирують» США – 786 638 осіб, далі йдуть Іспанія – 200 210, Італія – 181 228, Франція – 156 480 та Німеччина – 147 065.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: