Землю накрила потужна магнітна буря

Землю накрила потужна магнітна буря

Магнітна буря може заподіяти шкоду людям зі слабким здоров'ям

Астрономи прогнозують 31 січня магнітні збудження близькі до магнітної бурі першого рівня G1.  Про це повідомляє Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця.

«31 січня будуть фіксуватися магнітні збудження близькі до магнітної бурі першого рівня G1», - сказано у повідомлені. 

Відповідно до стандартної шкали NOAA (Національна атмосферна адміністрація США), бурі класу 1 здатні впливати на енергетичні системи - слабкі флуктуації в енергетичних системах, на космічні апарати - невеликий вплив на системи управління космічними апаратами, на наземні системи - полярні сяйва видно на високих широтах (до 60 градусів), на початок міграцій тварин.

Реакція на магнітні бурі індивідуальна, але особливо вони впливають на людей зі слабким здоров'ям. Лікарі рекомендують уникати фізичних навантажень і важкої роботи в такі дні, не хвилюватися. На тлі магнітних бур можуть виникнути слабкість і нервова напруга, головний біль і мігрень.
Варто обмежити вживання жирної, гострої та солоної їжі. Можна пити заспокійливі чаї з м'ятою або мелісою. Також лікарі радять вживати більше вітаміну С. Крім того, необхідно виключити алкоголь, а гіпертонікам слід пити більше води. Слід більше ходити пішки і мати під рукою аптечку. Людям у віці краще утриматися від тривалих поїздок в цей день.

За даними фахівців, найбільші магнітні бурі 2018 року було зареєстровано минулої весни, 18-19 березня, 20 квітня і 5-6 травня 2018 року, коли індекс геомагнітної активності досягав значення 6, що відповідає бурі рівня 2 за максимально можливій п'ятибальній шкалі. Всі інші події минулого року, включаючи і магнітну бурю 18 червня, відносяться до мінімального рівня 1.

Крім того 11 вересня на Землі спостерігалася одна з найбільших магнітних бурь минулого року.

Також нагадаємо, що у лютому Україну накриватимуть магнітні бурі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: