«Рух визволення» заявив про початок блокади Roshen у Вінниці та Яготині

 «Рух визволення» заявив про початок блокади Roshen у Вінниці та Яготині
Протестувальники біля заводу Roshen у Вінниці
Фото: Вадим Хитрий

У Яготині розташовується логістичний центр Roshen, а у Вінниці - один з заводів корпорації

Протестувальники, які називають себе учасниками «Руху визволення» заявили, що почали блокувати бізнес корпорації Roshen у Вінниці та Яготині.

У заяві йдеться, що активісти «хочуть змусити обраного керівника держави діяти в інтересах всього суспільства, а не лише себе особисто».

«Ми запропонували Порошенку внести до Ради законопроект про утворення Антикорупційного суду, який почне відправляти за грати таких, як Насіров, Охендовський чи Розенблат та законопроект про процедуру імпічменту самому президенту, який має працювати виключно в рамках закону, але Порошенко блокує ці важливі для країни рішення», - йдеться в опублікованій у Facebook заяві. 

«Ми проти кровопролиття, нападів на людей, магазини чи заводи, але президенту треба вибрати – займатися, або державою, або бізнесом», - додають активісти.

Як повідомив у коментарі УП нардеп від «Самопомочі» Семен Семенченко, участь у блокуванні беруть активісти «Руху» та місцеві мешканці. 

«Яготин - логістичний центр, а у Вінниці - один з заводів (Roshen)», - пояснив Семенченко. На питання, чи будуть там стояти намети, чи блокувати будуть мітингами, він зазначив «По-різному». 

Також Семенченко зазначив: щодо блокування йдеться не лише про Roshen, «а й про увесь бізнес: транспортний, аграрний, страхові компанії, і медіа».

«У інших містах також будуть (акції). Планується оприлюднити увесь список. І поступово учасники «Руху визволення» планують це робити по всій країні», - підсумував нардеп. 

Як проголосили учасники акції під Радою та нардеп від «Самопомочі» Єгор Соболєв, активісти будуть блокувати вантажівки у логістичному центрі Roshen у Яготині. 

«Біля магазину у Вінниці активісти закликатимуть усіх не купувати солодощі фабрики, бо ці гроші йдуть на збагачення президента в той час, коли нам потрібний верховний головнокомандувач», - зазначив Соболєв. 

Третя група протестувальників облаштує табір у Луцьку. 

Також повідомляється, що активісти руху «почали блокувати фабрику». Однак на відео, яке оприлюднено на сторінці «Руху», видно, що біля фабрики перебуває лише кілька людей.

Як відомо, акція «Всеукраїнський збір» за велику політичну реформу розпочалася під стінами Верховної Ради у вівторок, 17 жовтня. Її учасники вимагали ухвалити закони про скасування депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду і зміни виборчого законодавства. У п'ятницю частина мітингувальників розійшлась.

Політична партія «Рух нових сил» та депутати «Самопомочі» вирішили продовжувати протестну акцію під парламентом.

Читайте матеріали «Главкома»:

Третій день протесту. Cаакашвілі залишився наодинці

«Дочекатися завтра». «Секретний» план лідерів протесту під Радою

Протест 17 жовтня. Перші висновки і підсумки

Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: