Російські окупанти прицільно обстріляли позиції ООС, один військовий поранений

Російські окупанти прицільно обстріляли позиції ООС, один військовий поранений
Сьогодні окупанти вже 13 разів вели прицільні обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил

Підрозділи ЗСУ придушували ворожу збройну активність адекватним вогнем у відповідь

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська 13 разів вели прицільний обстріл позиції підрозділів, одного українського військового було поранено.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

«Від початку поточної доби, 2 травня, російсько-окупаційні війська продовжують свідомо порушувати Мінські угоди на лінії бойового зіткнення загострюючи обстановку мінометними обстрілами», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сьогодні окупанти вже 13 разів вели прицільні обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил, майже щоразу застосовуючи міномети різних калібрів.

Від опівночі збройні формування РФ вже випустили по позиціях українських військових 111 мін 82-го та 53 міни 120-го калібрів. За наявною інформацією, сьогодні один український воїн отримав поранення внаслідок прицільних ворожих обстрілів.

У МОУ додали, що основна ворожа активність щодо порушень із заборони застосування важкого озброєння продовжує спостерігатися, як і минулої доби, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил. П’ять разів під ворожими мінометними обстрілами з напрямку від Золотого-5 перебували наші оборонці Хутора Вільний, тричі – в районі Оріхового. Також 120-й міномет противник застосовував від окупованого ним н.п. Донецький по захисниках Кримського.

Також російсько-окупаційні війська супроводжували мінометні обстріли в районах вказаних населених пунктів вогнем з гранатометів різних систем. Крім того, бойові дії із застосуванням гранатометів та стрілецького озброєння відбувалися зранку поблизу н.п. Південне. Ворог вів вогонь з напрямку від шахти ім. Гагаріна окупованої Горлівки.

Захисники України протистояли сьогодні збройним формування РФ й на іншій ділянці нашої оборони. Так, з 05.50 до 07.00 ворог двічі вів вогонь по оборонцях Авдіївки. З напрямку від н.п. Каштанове окупанти випустили 10 мін різних калібрів та вели вогонь зі станкових та ручних протитанкових гранатометів й стрілецької зброї. Підрозділи Об’єднаних сил придушували ворожу збройну активність адекватним вогнем у відповідь з легкого піхотного озброєння. Втрати окупантів уточнюються.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: