Росія знову відмовилася обговорювати звільнення заручників

Росія знову відмовилася обговорювати звільнення заручників
Ірина Геращенко зазначила, що українці не втрачають надію і продовжать розмову про обмін заручниками 5 січня

Делегація РФ вийшла з зали щойно українці почали говорити про заручників

Під час відеоконференції представників тристоронньої контактної групи по Донбасу російська сторона відмовилася обговорювати різдвяне звільнення заручників. Про це повідомляє віце-спікер Верховної ради, представник України в ТКГ Ірина Геращенко Facebook.

За словами Геращенко, українська сторона поставила перед представником РФ питання негайного звільнення полонених моряків із захоплених росіянами українських кораблів.

«У цей момент росіяни встали і вийшли із зали, де проходила конференція», - зазначила Геращенко.

Крім того, росіяни відмовили Україні провести 29 грудня відеоконференцію гуманітарної підгрупи з звільнення заручників і політв'язнів у будь-якому форматі.

«Ми наполягаємо, що всі сторони, якщо є політична воля, можуть здійснити велике звільнення до Різдва, до 7 січня 2019 року. Ми готові зробити це 5 січня і запропонували формули. Росіяни заблокували пропозицію, категорично відмовившись від скайп-конференції з звільнення заручників», - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, сьогодні учасники тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції домовилися про перемир'я на Донбасі з 29 грудня.

Нагадаємо, штаб ООС повідомив, що на Донбасі воює 11 тисяч росіян.

Як повідомлялося, на Донбасі оголошено нове перемир'я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: