Скандал у Лаврі: Національна спілка журналістів зробила заяву

Скандал у Лаврі: Національна спілка журналістів зробила заяву
Митрополит Павло під час спілкування з журналісткою щодо виселення з Лаври штовхнув її
фото: glavcom.ua

НСЖУ закликала правоохоронні органи пильно стежити за напруженою ситуацією біля Лаври.

Національна спілка журналістів України закликала правоохоронців ретельніше стежити за поведінкою представників УПЦ МП на території Києво-Печерської лаври, які перешкоджають роботі журналістів та застосовують фізичну силу. Про це йдеться у заяві НСЖУ у Телеграм.

«Біля Києво-Печерської Лаври, куди сьогодні прийшла комісія Міністрества культури через припинення оренди договору, відбуваються масові порушення прав роботи журналістів. Прибічники УПЦ закривають камери, лаються, погрожують побити медійників палками та штовхають журналістів», – йдеться у повідомленні.

У НСЖУ закликають правоохоронні органи пильно стежити за напруженою ситуацією біля Лаври. «Закликаємо правоохоронні органи більш пильно стежити за напруженою ситуацією біля Лаври і не допускати порушення прав журналістів під час виконання ними професійних обов'язків», – зазначили у спілці.

Нагадаємо, пропри те, що 29 березня монахи УПЦ МП мали покинути територію Національного заповідника «Києво-Печерська лавра», у церкві заявили, що не виїжджатимуть із Лаври до рішення суду, в якому УПЦ заперечує розірвання договору оренди.  А митрополит Павло взявся погрожувати журналістам. Спочатку він сказав представникам ЗМІ, що розіб'є палицею їхні фотоапарати. Згодом сказав журналісту, що поб'є і його. 

Також митрополит Павло під час спілкування з журналісткою щодо виселення монахів з Києво-Печерської лаври сильно штовхнув її.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: