Стали відомі наслідки атаки Росії на український катер

Стали відомі наслідки атаки Росії на український катер
Катер «Бердянськ» втратив хід

Внаслідок нападу катер «Бердянськ» втратив хід

Катери Прикордонної служби ФСБ РФ застосували на ураження зброю проти групи кораблів ВМС Збройних сил України. Про це повідомив прес-центр командування ВМС ЗС України.

За його даними, внаслідок нападу є поранений.

«Після виходу з 12-мильної зони катери ПС ФСБ РФ відкрили вогонь по корабельній групі Військово-морських сил ЗС України. Пошкоджено малий броньований артилерійський катер «Бердянськ». Катер втратив хід, є поранений. Зброя застосовується на ураження», - йдеться у повідомленні.

Як повідомив у свою чергу представник президента в Автономній Республіці Крим Борис Бабін, наразі збройні сили держави-агресора здійснюють захоплення катерів ВМС України.

Раніше стало відомо, що прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України, зокрема, один з російських кораблів здійснив таран українського рейдового буксиру «Яни Капу» під час переходу групи українських суден з Одеси до Маріуполя.

Про намір здійснювати перехід заздалегідь було поінформовано відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

Російська сторона звинуватила українські кораблі в «перетині державного кордону РФ» та у небезпечних маневрах

За даними експерта Андрія Клименка, в результаті тарану російським прикордонним сторожовим кораблем «Дон» українського рейдового буксиру «Яни Капу» перший отримав пробоїну розміром 1 на 1 метр.

Росія підняла в небо гелікоптери після морського інциденту з Україною.

МЗС України зазначає, що здійснить всі належні заходи дипломатичного та міжнародно-правового реагування на агресивні дії РФ.

З’явилося фото судна, яке перекрило прохід під Кримським мостом.

Командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко оцінив обстановку біля Керченської протоки як «складну й напружену», але запевнив, що на українських бронекатерах панує бойова готовність.

Росія пригрозила застосувати зброю проти групи українських кораблівВійськово-морських сил Збройних сил України, що знаходиться у районі Керченської протоки.

Як стало відомо, пізніше Росія таки застосувала зброю проти групи кораблів Військово-морських сил України, що знаходяться в районі Керченської протоки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: