Морський інцидент між Росією та Україною: Міністерство закордонних справ зробило заяву

Морський інцидент між Росією та Україною: Міністерство закордонних справ зробило заяву

МЗС України здійснить належні заходи реагування

Провокативні дії з боку РФ в Чорному та Азовському морях перейшли межу і стали вже агресивними. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

«Кораблі Російської Федерації у порушення свободи навігації неправомірно застосували силу по відношенню до кораблів ВМС ЗС України. Ми розцінюємо такі агресивні дії як порушення норм Статуту ООН, Конвенції ООН з морського права», - йдеться у ній.

МЗС України зазначає, що здійснить всі належні заходи дипломатичного та міжнародно-правового реагування.

«Також невідкладно інформуватимемо партнерів про агресивні дії Росії в Азовському морі. Такі дії несуть в собі загрозу безпеці всіх держав Чорноморського регіону, а отже вимагають чіткої реакції міжнародного співтовариства», - додали у зовнішньо-політичному відомстві України.

Раніше стало відомо, що прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України, зокрема, один з російських кораблів здійснив таран українського рейдового буксиру «Яни Капу» під час переходу групи українських суден з Одеси до Маріуполя.

Про намір здійснювати перехід заздалегідь було поінформовано відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

Російська сторона звинуватила українські кораблі в «перетині державного кордону РФ» та у небезпечних маневрах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: