Українці зможуть отримувати довгострокову пенсію: хто саме

Українці зможуть отримувати довгострокову пенсію: хто саме
фото з відкритих джерел

Мають право на підвищені норми пенсійного забезпечення учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни

Особи, що входять до складу добровольчих формувань територіальних громад, мають право на підвищені норми пенсійного забезпечення, передбачені для військовослужбовців з числа учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики з посиланням на міністра Марину Лазебну.

У разі загибелі осіб, які входять до складу добровольчих формувань територіальних громад, під час виконання завдань, необхідних для забезпечення оборони України, членам їх сімей надано право на підвищені норми пенсійного забезпечення, передбачені для членів сімей загиблих військовослужбовців.

Крім цього, особам, які входять до складу добровольчих формувань територіальних громад та беруть безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, надано право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками – 50 років та за наявності страхового стажу не менше 25 років у чоловіків та не менше 20 років у жінок.

Також у Міністерстві соціальної політики пояснили, як саме виплачуватимуть пенсії в умовах війни.

Нагадаємо, днями Світовий банк оголосив про виділення майже $200 млн додаткового та перепрограмованого фінансування для підтримки соціальних послуг в Україні для вразливих груп населення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: