Пастор втік із України та змушував своїх синів працювати на ФСБ

Пастор втік із України та змушував своїх синів працювати на ФСБ
Пастор-агент ФСБ, який завербував своїх синів, щоб шпигувати за підрозділами ЗСУ
фото: пресцентр СБУ

Пастор залучив до роботи на РФ двох своїх дорослих синів

Служба безпеки України повідомила про підозру пастору-агенту ФСБ, який завербував своїх синів, щоб шпигувати за підрозділами ЗСУ. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Повідомляється, що військова контррозвідка Служби безпеки викрила агентурну групу ФСБ, яка діяла в Донецькій та Тернопільській областях.

Резидентом (керівником) ворожого осередку був пастор однієї з протестантських церков. Влітку 2023 року він виїхав з України до ЄС як багатодітний батько, а звідти прибув у Росію, де почав працювати на ФСБ.

Він залучив до роботи на РФ двох своїх дорослих синів.

Один із них - війсьвослужбовець однієї із бойових бригад, якого СБУ затримала у квітні 2024 року. Він намагався передати російській спецслужбі локації вогневих позицій та укріпрайонів Сил оборони.

Син пастора був затриманий днями на Тернопільщині, де він розвідував бойові позиці ППО та місця базування тренувальних центрів ЗСУ
Син пастора був затриманий днями на Тернопільщині, де він розвідував бойові позиці ППО та місця базування тренувальних центрів ЗСУ
фото: пресцентр СБУ

Другий син був затриманий днями на Тернопільщині, де він розвідував бойові позиці ППО та місця базування тренувальних центрів ЗСУ.

Служба безпеки викрила його завчасно, коли він готував «звіт» для ФСБ.

Встановлено, що батько коригувальників був на прямому зв’язку із Сергієм Карнауховим – російським пропагандистом і кадровим співробітником фсб «під прикриттям».

Телефони, які були вилучені у підозрюваних під час обшуку
Телефони, які були вилучені у підозрюваних під час обшуку
фото: пресцентр СБУ

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили пастору-резиденту російської спецслужби про підозру за частиною другою статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Оскільки зрадник переховується на території РФ, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Злочинні дії його синів кваліфіковано за частиною другою та частиною третьою статті 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Обидва зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 до 12 років тюрми.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України за сприяння керівництва Державної прикордонної служби України викрила прикордонника, який збирав для федерельної служби безпеки Росії інформацію про Сили оборони на кордоні Волинської області з Білоруссю. Також він намагався передати координати складів із озброєнням та боєприпасами Збройних сил України на території регіону.

Також повідомлялося, що завдяки доказовій базі Служби безпеки України до реального терміну ув’язнення засуджено ще одного агента воєнної розвідки РФ, який діяв на Донеччині. Про це повідомляє прксцентр СБУ.

Читайте також: Підірвати Старокостянтинів «наказала Марина». Як житель Краматорська продав Батьківщину за $5 тис.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: