«Батьківщина» заявила про можливий зрив виборів до ОТГ

«Батьківщина» заявила про можливий зрив виборів до ОТГ

Рішення ЦВК щодо призупинки об’єднання у територіальні громади партія пояснила впливом президента

Партія переконана, що влада намагається уникнути своєї поразки на виборах до ОТГ

Заплановані на 23 грудня вибори у 34-х об’єднаних територіальних громадах можуть не відбутися через протидію влади. Про це заявила партія «Батьківщина».

«Президент Порошенко руками підконтрольних йому депутатів, суддів та членів ЦВК намагається заблокувати проведення призначених на 23-те грудня виборів у 34-х об’єднаних територіальних громадах по всій країні», - йдеться у заяві, поширеній політичною силою.

Там пояснили, що 2 листопада 2018 року Окружний адміністративний суд Києва виніс ухвалу за поданням депутата Артема Вітка. Відповідно до неї було призупинено дії рішень місцевих рад про добровільне об’єднання у територіальні громади.

Незважаючи на те, що рішення Адмінсуду не зобов’язувало ЦВК вчиняти будь-які дії, Центральна виборча комісія на своєму засіданні раптом вирішила скерувати документ до виборчих комісії на місцях, Держказначейства та обласних держаних адміністрацій. Цим ЦВК фактично зробила спробу заблокувати проведення виборів в 34 ОТГ, стверджує «Батьківщина».

Партія вважає, що рішення ЦВК є спробою влади заблокувати вибори в громадах. Там пояснюють такі дії прагненням влади не допустити «найганебнішої» поразки представників БПП на виборах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: