Клімкін і Перрі обговорили спільну протидію «Північному потоку-2»

Клімкін і Перрі обговорили спільну протидію «Північному потоку-2»
Будівництво газопроводу «Північний потік-2»

Під час зустрічі глав МЗС України та Міненерго США були обговорені питання українсько-американського співробітництва в енергетичній сфері

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з американською делегацією на чолі з міністром енергетики США Ріком Перрі співпрацю в енергетичній галузі та питання протидії реалізації проекту «Північний потік-2».

Про це повідомляє Урядовий портал

«У понеділок, 12 листопада, міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з американською делегацією на чолі з міністром енергетики США Ріком Перрі. Під час зустрічі міністрами обговорені питання українсько-американського співробітництва в енергетичній сфері, зокрема, посилення енергетичної незалежності України», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що було домовлено і надалі протидіяти спільними зусиллями реалізації проекту «Північний потік-2», який підриває європейську енергетичну безпеку та стабільність.

Також зазначається, що за результатами переговорів з Перрі було підписано спільну Декларацію стосовно намірів продовжити на наступні п’ять років дію угоди між урядом України і урядом США щодо підвищення експлуатаційної безпеки, зниження ступеня ризику експлуатації та зміцнення систем регулювання цивільних атомних об'єктів в Україні.

Нагадаємо, міністр енергетики США передав Україні повідомлення від Трампа.

Як повідомлялося, раніше Перрі заявляв, що в американської сторони зберігається можливість накласти санкції на Росію через будівництво «Північного потоку-2».

Також президент України Петро Порошенко та міністр енергетики США Рік Перрі оголосили про започаткування українсько-американського Стратегічного енергетичного діалогу.

Міністр енергетики США заявив, що Україна може стати «Техасом в Європі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: