На ЦВК подають до суду через закриття дільниць в Росії

На ЦВК подають до суду через закриття дільниць в Росії
31 грудня Центральна виборча комісія ліквідувала виборчі дільниці на території Росії

Рабинович назвав рішення ЦВК протизаконним

Народний депутат, голова партії «За життя» Вадим Рабінович заявляє про намір подати позов до суду через рішення Центральної виборчої комісії України ліквідувати виборчі дільниці в Росії.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«За різними оцінками, сотні тисяч наших громадян перебувають у Росії. Хто на заробітках, хто з інших причин. І ось влада позбавляє їх права голосу. Це неконституційно і протизаконно. Це частина майбутніх маніпуляцій на виборах. Я подаю в суд на це рішення», – заявив Рабінович.

31 грудня Центральна виборча комісія ліквідувала виборчі дільниці на території Росії. П’ять виборчих дільниць у дипломатичних представництвах України на території Росії, які були затверджені ще 2012 року, відповідно до цієї постанови перестануть існувати.

Натомість ЦВК розширила межі своїх дільниць на територіях посольств України у Грузії, Фінляндії й Казахстані. Тепер за цими дільницями закріплені не лише межі відповідних держав, а й низки областей Росії.

Раніше українці в Росії могли проголосувати у посольстві України в Москві, у генеральних консульствах у Петербурзі та Ростові, а також у консульствах у Єкатеринбурзі та Новосибірську.

Тепер громадянам України в Росії доведеться голосувати у посольствах України в Грузії, Фінляндії або Казахстані, розташованих у столицях країн — Тбілісі, Гельсінкі та Астані.

Згідно з постановою №67 від 2012 року, виборчі дільниці для українців, які перебували на території Росії, були розташовані в дипломатичних представництвах України у Москві, Санкт-Петербурзі, Новосибірську, Єкатеринбурзі і Ростові-на-Дону.

Нагадаємо, колишній міністр екології та природних ресурсів України, юрист Ігор Шевченко 31 грудня прибув до Центральної виборчої комісії, щоб подати документи для реєстрації кандидатом у президенти.

    Детальніше про президентські вибори читайте тут.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: