Подружжя Зеленських у Вашингтоні відвідало Меморіал жертвам Голодомору

Подружжя Зеленських у Вашингтоні відвідало Меморіал жертвам Голодомору
Президент із дружиною вшанували жертв Голодомору
Фото Офісу президента

Президент і перша леді вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні

Під час робочого візиту до США Президент Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська відвідали Меморіал жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні, відкритий у листопаді 2015 року в центрі Вашингтона. Про це інформує Офіс президента.

Глава держави з дружиною поклали символічні сніпки пшениці до підніжжя Меморіалу. Після цього пам'ять жертв страшної трагедії українського народу вшанували члени офіційної делегації України.

Голова Крайового комітету США з визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу Михайло Савків та авторка проєкту Меморіалу архітекторка Лариса Курилас ознайомили Володимира Зеленського з історією створення пам’ятника.

«Цей Меморіал є важливим символом солідарності американського народу з українцями та нагадуванням про одну з найстрашніших трагедій в історії нашого народу та всього людства», – наголосив Президент України.

Меморіал жертвам Голодомору 1932-1933 років було відкрито в Вашингтоні 7 листопада 2015 року. Проєкт пам'ятника належить американці українського походження Ларисі Курилас. Зведення меморіалу здійснювалося за рахунок державного бюджету України та приватних пожертвувань.

Нагадаємо, Володимир Зеленський із членами делегації нині перебуває у Вашингтоні з робочим візитом.

Зустріч Зеленського і президента США Джо Байдена перенесена з 31 серпня на 1 вересня.

Раніше Білий дім заявив, що візит Зеленського 1 вересня підтвердить американську підтримку.

Зазначимо, що Кремль «дуже уважно» стежить за візитом Зеленського до США.

Президент України Володимир Зеленський везе своєму американському колезі Джо Байдену списки полонених і зниклих безвісти українців на Донбасі і в Криму. Під час зустрічі лідери обговорять питання щодо їх повернення та обміну.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: