Президент озвучив найважливіші завдання для нового генпрокурора

Президент озвучив найважливіші завдання для нового генпрокурора
Сьогодні генеральним прокурором України було призначено Андрія Костіна
фото з відкритих джерел

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові зламають усі плани російських окупантів. Про це глава держави сказав у своєму традиційному зверненні до українців.

«Сьогодні Верховна Рада України погодила призначення нового Генерального прокурора, ним став Андрій Костін. Людина порядна, професійна, уміє працювати системно», - повідомив Зеленський.

Він зазначив, що серед його найголовніших завдань суспільство бачить забезпечення всього, що необхідно для притягнення Росії до відповідальності за війну.

«Це співпраця з Міжнародним кримінальним судом, з державами-партнерами, які допомагають встановлювати конкретних винних серед російських військових; це фіксація фактів скоєних окупантами злочинів, забезпечення формування доказової бази для притягнення до кримінальної відповідальності кожного воєнного злочинця. Офіс Генерального прокурора є однією з ключових інституцій, які працюють для того, щоб усі російські вбивці й кати відповідали за скоєне проти українців», - уточнив глава держави.

Нагадаємо, сьогодні генеральним прокурором України було призначено Андрія Костіна. Голова правового комітету Верховної Ради займе крісло керівника після звільнення Ірини Венедіктової. Це рішення затвердила Верховна рада 27 липня.

Як відомо, 17 липня президент Володимир Зеленський таки відсторонив від виконання обов'язків генпрокурорку Ірину Венедіктову та голову СБУ Івана Баканова.

Венедіктова прокоментувала своє відсторонення і заявила, що продемонструвала гарні результати роботи.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: