Ухвалення бюджету 2019: Рада поновила роботу після п'ятигодинної перерви

Ухвалення бюджету 2019: Рада поновила роботу після п'ятигодинної перерви

Комітет прийняв зміни в податковий кодекс

Верховна Рада продовжила роботу о першій годині ночі 23 листопада після перерви тривалістю в 5,5 годин.
Спочатку депутати планували продовжити засідання о 21.30, однак було ухвалено рішення перенести його на 23.00. Але й о 23.00 вони не зібралися в залі й перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко повідомивши, що на засіданні Комітету з податкової та митної політики розглядають законопроект про внесення змін до Податкового кодексу, продовжила перерву до 1.00. 
Спікер Андрій Парубій зазначив, що податковий комітет розглянув правки до податкового кодексу і закликав нардепів заходити до зали.

«Ніхто не передбачав, що так довго буде тривати податковий комітет. Тільки півгодини тому прийняли рішення - тільки зараз підписується порівняльна таблиця. Відповідно на друк таблиці піде ще півгодини. Ми маємо закінчити розгляд попереднього законопроекту, і потім, коли будуть таблиці в залі, зможемо перейти до розгляду податкового кодексу«, - сказав Парубій. 

Нагадаємо, нардепи схвалили перший закон з пакета Держбюджету-2019. Крім того 22 листопада парламент проголосував за зміни до Конституції щодо ЄС та НАТО, закон прийнято у першому читанні. 

Також нардепи ввечері встигли зробити кілька призначень міністрів. Так, Ірина Фріз очолила міністерство у справах ветеранів. Також Рада підтримала призначення виконувача обов’язків міністра фінансів України Оксану Маркарову на посаду міністра фінансів.

Крім того сьогодні нардепи підтримали відставку міністра аграрної політикиЗаяву про відставку Кутовий подав ще 23 травня 2017 року.

Зазначимо, що закон України про державний бюджет розглядається Верховною Радою у трьох читаннях. Між першим та другим читаннями депутати можуть вносити до нього правки, водночас після ухвалення закону у другому читанні депутати правки вносити неможливо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: