Ірина Фріз очолила міністерство у справах ветеранів

Ірина Фріз очолила міністерство у справах ветеранів
Нардеп Ірина Фріз очолить нове міністерство

За відповідне рішення проголосували 270 депутатів

Депутати Верховної Ради ухвалили рішення, яким призначили народного депутата Ірину Фріз на посаду міністра у справах ветеранів. За відповідне рішення проголосували 270 депутатів. 

Представники більшості фракцій парламенту під час виступу у Раді заявили, що підтримують Ірину Фріз на посаді очільниці міністерства.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій та віце-спікер парламенту Ірина Геращенко також підтримали кандидатуру Фріз.

У лютому Верховна Рада звернулася до Кабінету міністрів щодо створення міністерства України у справах ветеранів. Ідею створення такого міністерства раніше запропонував президент Петро Порошенко.

Міністерство має стати центральним органом виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни.

Відзначимо, минулого тижня уряд створив Державну службу України у справах ветеранів. Вона повинна стати наступницею ліквідованої Служби у справах ветеранів війни та учасників АТО. 

Глава Кабінету міністрів Володимир Гройсман пояснив рішення реформувати Держслужбу у справах ветеранів тим, що в парламентській коаліції ще оброблялося питання узгодженої кандидатури на пост глави Міністерства у справах ветеранів. У той же час він зазначив, що ветерани не можуть чекати, коли повноцінно почне працювати міністерство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: